V nakupovalnem središču blizu olimpijskega parka v Münchnu je danes izbruhnilo streljanje. Po poročanju časnika Süddeutsche Zeitung, ki se sklicuje na navedbe policije, je bilo ubitih več ljudi, številni so ranjeni. Na prizorišču poteka obsežna policijska operacija.

Policija domneva, da je napadalec en sam, ni pa še znano, ali gre za moškega ali žensko. Prav tako še ni znano ozadje napada.

Z avtomatskim orožjem je streljal okoli sebe
Napadalec naj bi tekel skozi nakupovalno središče Olympia in pri tem z avtomatskim orožjem streljal okoli sebe, nato pa pobegnil proti bližnji postaji podzemne železnice. Policija napadalca še išče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je zaradi streljanja za javnost zaprla širše območje olimpijskega parka, prizorišča olimpijskih iger leta 1972. Zaposleni ne morejo oditi iz nakupovalnega središča. Ustavljeni so nekateri vlaki podzemne železnice in avtobusi, območje pa preletavajo helikopterji.

Policija svetuje izogibanje javnim krajem
Münchenska policija je zaradi napada na družbenem omrežju Twitter svetovala prebivalcem, naj se izogibajo javnim krajem v mestu.

 

Nemčijo je že v ponedeljek pretresel napad, v katerem je 17-letni priseljenec, domnevno iz Afganistana, na vlaku na Bavarskem zabodel pet ljudi in jih ranil. Oblasti so po dogodku opozorile na nevarnost novih napadov.

A. R., STA

 

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR