V bližini ameriškega konzulata v Džedi v Savdski Arabiji se je razstrelil samomorilski napadalec. Ob tem sta bila lažje poškodovana dva policista. V Kuvajtu so objavili, da so preprečili več napadov skrajnežev Islamske države. Napadi se dogajajo v času molitev – muslimani namreč pričenjajo tridnevno slavje ob koncu postnega meseca ramazan.

Kot so sporočili iz savdskega notranjega ministrstva, so policisti postali pozorni na moškega, ki je avtomobil parkiral v bližini parkirišča bolnišnice Sulejman Faki, ki je nasprotni ameriškega konzulata. Ko so se mu približali, je moški aktiviral samomorilski pas. Pri tem sta bila lažje ranjena dva policista, po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povzema STA. Eksplozija je odjeknila tik pred današnjo jutranjo molitvijo, odgovornosti za napad pa ni prevzel še nihče.

Iz Kuvajta pa so danes sporočili, da so varnostni organi preprečili več napadov IS, tri v državi in enega izven nje. Aretirali so več osumljenih ljudi. Eden od aretiranih je kuvajtski državljan. Cilji napadov , ki so jih načrtovali prav tako ob koncu ramazana, so bile šiitske mošeje in stavba notranjega ministrstva.

A. D., STA

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR