Danes zvečer je na sporedu še zaključno dejanje letošnje sezone v slovenskem nogometu – finalni obračun za pokal Slovenije. Na stadionu Bonifika se bosta ob 20:30 za pokalno lovoriko udarila dva štajerska kluba – Maribor in Celje. Celjani bodo poizkušali prekiniti svojo negativno serijo na finalnih tekmah pokala.

Celjani so se v zadnjih letih poleg Mariborčanov največkrat znašli v finalu slovenskega pokala. Kar sedemkrat pa so izgubili na odločilni tekmi, visoko v zrak so pokal dvignili samo enkrat, leta 2005. Letos so se še četrtič v zadnjih petih letih uvrstili v finale, lani je bil od njih boljši Koper.

Pevnik izgubil samo enkrat, a takrat, ko Maribor tega ni želel
Celjani so izvrstno končali sezono, zasluge pa gredo predvsem Robertu Pevniku, ki je zaspano ekipo prebudil in ji dal novega zagona. Glede nato, da so se še na začetku spomladi borili za obstanek in bili nekajkrat celo na zadnjem mestu, so grofje sezono končali na visokem petem mestu. V letošnji sezoni so zaigrali v Ligi Evropa, prav tako si evropskih tekem želijo tudi že čez dva meseca. Vendar za kaj podobnega morajo danes postati pokalni prvaki v nasprotnem primeru bo Evropo videla Gorica, ki je sezono končala četrta. Zadnje predstave kažejo, da bodo Celjani danes povsem enakovreden nasprotnik vijoličastim. Spomladi proti njim sploh še niso izgubili, pod vodstvom Pevnika so izgubili samo enkrat in to še takrat, ko si je Maribor najbolj želel zmage grofov, proti Olimpiji. Tudi Celjani so bili v določeni meri krivi, da je Maribor ostal brez naslova državnih prvakov. Torej lahko danes poskrbijo, da ostane še brez pokalne lovorike?

Pokalni zmagovalci od leta 2010 dalje:
2015 – Koper
2014 – Gorica
2013 – Maribor
2012 – Maribor
2011 – Domžale
2010 – Maribor

G. V.

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR