Župan mesta Duga Resa nedaleč Karlovca Ivan Baršić je v torek popoldan preminil na nadvse nenavaden način. Zaposleni v mestni upravi so ga našli na stopnicah. Rešilci, ki so kmalu prišli na kraj dogodka, so lahko ugotovili le, da je župan umrl. Po preiskavi bo jasno, ali je umrl zaradi posledic padca ali zdravstvenih težav.

Ivan Baršić (foto: Facebook).
Ivan Baršić (foto: Facebook).

Karlovški lokalni mediji so poročali, da se je 63- letnik spotaknil na stopnicah pri odhodu iz sejne sobe mestnega sveta. “Padec je bil očitno usoden in župan je umrl na kraju dogodka,” so zapisali na spletni strani lokalnega Radia Mrežnica.

Ravno proslavljali rojstni dan
Namestnik tožilke karlovške županije Željko Brkljačić je v torek zvečer dejal, da je prezgodaj govoriti, ali je šlo za naravno smrt ali smrtonosni padec. Namestnik pokojnega župana Tomislav Boljar je dejal, da so proslavljali njegov rojstni dan ter da so po smrti prvega moža Duge Rese vsi v šoku.

Njegova sodelavka prav tako preminila na stopnicah
Baršić je bil župan Duge Rese od leta 2005. Baršićeva sodelavka v mestni upravi in strankarska kolegica iz Hrvaške kmečke stranke (HSS) Ljubica Tržok je prav tako umrla, ko je februarja letos pada po stopnicah v svojem domu, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

N. K., STA

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR