V zadnjih tednih so v javnosti odjeknile informacije o t. i. Panamskih dokumentih, kjer naj bi se skrivala imena in podjetja, ki so svoj denar spravila v panamsko davčno oazo. Nekateri te informacije imenujejo odkritje leta, spet drugi menijo, da vse skupaj bolj spominja na sceno iz poceni vohunskega filma.

Ali je resnica nekje vmes in kam Slovenci dejansko skrivajo svoj denar? Kakšne manevre uporabljajo in kako zvito to prikrivajo? Kakšno davčno okolje je Slovenija in zakaj iz nje ne bežijo le možgani, ampak tudi kapital? Kako prelisičiti slovensko davkarijo?

Na ta vprašanja bomo iskali odgovore z enim izmed največjih strokovnjakov za slovensko in tujo davkarijo, Rokom Snežičem.

Govorili bomo o razlogih, zakaj je Slovenija davčno neugodno okolje, kaj nas dela nekonkurenčne in s kakšnimi težavami se v Sloveniji soočajo tuji investitorji. Rok Snežič razkriva tudi nekaj podrobnosti o računih Dejana Zavca in Mihaela Karnera v Panami. Pojasnjuje, zakaj ima avtomobile s slovaškimi registracijami, kakšen doktorat trenutno piše in zakaj Dušan Mramor ne bi smel biti minister za finance.

Imate težave z dostopom do našega kanala?
Če imate težave z dostopanjem do našega signala, vas prosimo, da se obrnete na vašega kabelskega operaterja, veseli pa bomo, če nas o tem obvestite tudi na info@nova24tv.si.

Naš signal lahko spremljate pri naslednjih kabelskih operaterjih:

T-2                           7

Telekom/Siol         17

Telemach                7

Amis                        24

Morebitne težave lahko sicer odpravite tudi tako, da izključite in ponovno vključite vmesnik. Ponekod pa se pojavimo tudi na drugi številki, na primer na Siolu se tako iz zaenkrat neznanih razlogov pojavimo tudi na številkah 706, 711, 715 …

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR