Protesti proti samovoljni postavitvi migrantskih centrov se nadaljujejo. Začeli so se v Kidričevem, nadaljevali v Šenčurju, zdaj pa je videti, da se bodo organizirali še v drugih slovenskih mestih. Na spletu kroži vabilo na današnji protest v Logatcu, napovedani pa so že novi protesti. V petek naj bi se protestniki zbrali na Vrhniki in v Lenartu, v soboto pa tudi v Ljubljani.

Protesti proti migrantskim centrom se ne odvijajo v centrih večjih slovenskih mest, kjer smo bili do zdaj vajeni spremljati proteste. Tokrat se odvijajo na podeželju ob prisotnosti številnih traktorjev, zaradi česar so jih mnogi na spletu že poimenovali Traktorska revolucija. Organizatorji pa morebitne protestnike naprošajo tudi, naj s seboj prinesejo slovenske zastave.

Tako bo danes ob 18:30 potekal protest v Logatcu, pred upravnim centrom. Zahtevajo in pričakujejo srečanje z državnim sekretarjem z Ministrstva za notranje zadeve, Boštjanom Šeficem, ali s katerim drugim predstavnikom vlade. Želijo tudi, da jim predstavijo svoje predloge glede azilnega centra v Logatcu. Pričakujejo, da se bo protesta udeležilo okoli 1000 ljudi ali več.

Vir: Facebook
Vir: Facebook

Lenarčani: Ne igrajte se z našimi domovi in življenji
Protesti se selijo tudi na vzhod Slovenije. V Lenartu se bodo zbrali v petek ob 16. uri. “Dajmo tokrat v Lenartu neodgovornim ter lahkomiselnim politikom in funkcionarjem jasno in kulturno izrazit, naj se ne igrajo z našimi domovi in življenji,” piše na vabilu.  

Vrhniški domorodci: Dovolj je
Na spletnem družabnem omrežju pa se že širi vabilo na protest na Vrhniki, ki naj bi prav tako potekal v petek ob 16. uri. Protest je napovedan pred vrhniško občinsko stavbo na Tržaški cesti 1, organizirala pa naj bi ga skupina državljanov z imenom Vrhniški domorodci, ki so na spletni “plakat” umestili tudi sliko vrhniškega župana, Stojana Jakina in državnega sekretarja iz Ministrstva za notranje zadeve, Boštjana Šefica. Prek njunih slik se bohoti napis: DOVOLJ JE.

Vrhniški domorodci so protest poimenovali s preprostim imenom: Protest PROTI. Protestniki naj bi protestirali proti “Arogantnem, ignorantskim in samovoljnemu obnašanju obnašanju župana ter predstavnikov vlade RS v zvezi s postavitvijo namestitvenega migrantskega centra na neprimerni lokaciji na stari Vrhniki v nekdanji vojašnici”.

Protest v Ljubljani prestavljen na soboto
Zborovanje bo potekalo tudi v Ljubljani. Videti je, da ga organizirajo tudi ustanovitelji Facebook skupine: Ljubljana je PROTI migrantskemu centru na Kotnikovi ulici 8, pred samski domom, kjer so oblasti že namestile prve migrante. Protest naj bi potekal v sobota, 27.2.2016, med 15:00 in 17:00 uro. Protest je bil sicer sprva planiran v petek, vendar so ga zaradi napovedi protesta v Vrhniki prestavili.

Ž. K.

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR