Eden najbolj talentiranih igralcev v Hollywoodu Leonardo DiCaprio si je dobro ime v filmskem svetu ustvaril že s uspešnico Titanik. Kasneje je blestel v filmih Ujemi me, če me moreš, Dvojna igra in Volk iz Wallstreeta. Igralec pa je v svoji karieri zavrnil kar nekaj vidnejših filmskih vlog, med drugim v filmih Matrica in Spider-Man.

Igralec je danes slaven, bogat in vpliven v filmskem svetu. Vendar pa je v svoji filmski karieri zavrnil kar precej vlog, še preden je postal eden najbolj zaželenih igralcev v Hollywoodu. Ali bi mu lahko katera izmed zavrnjenih vlog prinesla Oskarja, na katerega čaka že toliko let, ne bomo nikoli vedeli.

Steve Jobs (Jobs) 
Leo DiCaprio je bil prvotni kandidat za vlogo v biografskem filmu Steva Jobsa. Spoštljivo je zavrnil vlogo, nato pa jo je dobil Ashton Kutcher.

Boogie Nights 
Glavna vloga v filmu iz devetdesetih, ki jo je odigral Dick Diggler, je bila prvotno namenjena Leonardu. Ta je ponudbo zavrnil, saj je raje sprejel vlogo Jacka v Titaniku. Te odločitve danes zagotovo ne obžaluje, saj je Titanik postal velika uspešnica vseh časov.

Ameriški psiho (American Psycho)
Zaradi številnih konfliktov znotraj ekipe je DiCaprio moral opustiti vlogo Patrica Batemana. Vlogo je nato prevzel Christian Bale.

Kenau Reeves v vlogi Nea (foto: Pritcsreen/Youtube).
Kenau Reeves v vlogi Nea (foto: Pritcsreen/Youtube).

Matrica (The Matrix)
Težko si je predstavljati, da bi vlogo Neota igral kdo drug kot Kean Reeves. Vendar pa je bil prvotni plan ustvarjalcev, da bo Neo prav Leonardo DiCaprio. Ta je vlogo po daljšem premisleku zavrnil, saj je bil zaskrbljen nad mnogimi posebnimi efekti, ki jih je vseboval film.

Spider-Man
Si predstavljate Leota kot Petra Parkerja oziroma Spidermana? Verjetno težko, saj je Tobey Maguire odlično odigral svojo vlogo v filmu. Leo se je očitno takrat odločil, da vlogo prepusti Tobeyu, saj sta v zasebnem življenju prijatelja že iz otroštva.

Čarovnice se vračajo (Hocus Pocus) – Verjetno se vsi spominjate filma o noči čarovnic z Bette Midler, Sarah Jessico Parker, Thoro Birch in Kathy Najimy v glavnih vlogah. Kdo bi zavrnil vlogo Maxa Dennisona ob vseh teh privlačnih ženskah. To je bil Leonardo DiCaprio. Potem ko je prebral scenarij, je menil, da se ne počuti primernega za to vlogo.

Angeli in demoni (Angels and demons) Po sodelovanju v filmu Ujemi me, če me moreš, je Tom Hanks Leu osebno ponudil vlogo v filmu Angeli in demoni. Ta je iz neznanih razlogov vlogo zavrnil, namesto njega je vlogo prevzel Ewan McGregor, poroča Beliefnet.

N. K.

Ni komentarjev

PUSTITE KOMENTAR